Bijgeboekt: The Match – Het spel tussen kunst en sport

Sport en Kunst lijken werelden die ver uit elkaar liggen, maar sportschrijver Marcel Rözer en kunsthistoricus Pieter Roelofs slaan in hun interactieve theatershow ‘The Match: Het spel tussen kunst en sport’ onverwachte bruggen. Onze directeur/programmeur Loek Buys heeft de voorstelling al gezien en was zo enthousiast dat hij het theatercollege heeft bijgeboekt. Warm aanbevolen dus!

The Match: Het spel tussen kunst en sport
Marcel Rözer en kunsthistoricus Pieter Roelofs 
Vrijdag 11 oktober, 20:30 uur Kleine Zaal
Wat verbindt Tadej Pogačar met Johannes Vermeer? In welk opzicht lijkt Sifan Hassan op Rembrandt? En wat heeft de Italiaanse hoogspringer Gianmarco Tamberi gemeen met Vincent van Gogh? 

Via vlammende betogen, epische sportmomenten en close-ups van wereldberoemde schilderijen laten beide sprekers de toeschouwers ánders kijken naar beelden van kunst en sport. Zo maakt Rözer pakkende clips over iconische sporters. Roelofs gebruikt zijn kennersoog om het publiek te tonen dat ánders kijken veel plezier en nieuwe inzichten op kan leveren. Langzamerhand wordt duidelijk dat The Match geen wedstrijd is, maar een feest van herkenning.

Marcel Rözer en Pieter Roelofs
De samenwerking tussen Marcel Rözer en Pieter Roelofs mag op zijn minst verrassend worden genoemd. Rözer, columnist, schrijver en programmamaker, schrijft en spreekt al enkele decennia over sport. Vanwege de dynamiek, de adrenaline maar vooral ook omdat sport de talenten én tekortkomingen van de menselijke soort uitvergroot. Hij won als journalist de Nico Scheepmakerbokaal (voor het beste sportboek) en de Hard Grasprijs (voor het beste sportverhaal). Rözer publiceerde in diverse kranten en sportbladen en werkte op tv voor Sportpaleis De Jong en Goedemorgen Nederland.

Pieter Roelofs, bij het grote publiek vooral bekend als jurylid bij succesvolle televisieprogramma’s als Project Rembrandt en De Nieuwe Vermeer, is werkzaam als hoofd Beeldende Kunst bij het Rijksmuseum. Hij is gespecialiseerd in zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderijen. Als tienjarige hield hij zijn eerste spreekbeurt over Rembrandt. De kunst van de grootste Hollandse meester liet hem vervolgens niet meer los. Hij werkte aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland en publiceert en doceert regelmatig over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen.

Bestel HIER uw tickets voor dit warm aanbevolen theatercollege.