Kunst in Junushoff: expositie Guusje Kaayk

Junushoff is niet alleen een plek voor theater, maar ook voor kunst! In de Parkfoyer hangen regelmatig uiteenlopende exposities van (regionale) kunstenaars. Tot 8 november is het kleurrijke werk van kunstenares Guusje Kaayk uit Tiel te bewonderen.

Guusje Kaayk
De beweging van het menselijk lichaam fascineert Guusje. Als sinds eind vorige eeuw houdt ze zich bezig met het vastleggen van deze dynamiek.
Ze schetst wat ze ziet en beleeft tijdens dans- muziek- en theatervoorstellingen en laat het krijt de weg van haar beleving gaan. Er ontstaan reeksen van figuratieve en intuïtieve tekeningen die losgezongen zijn van de realiteit. Deze impressies zijn de basis voor het creëren van objecten, installaties, animaties en schilderijen waarin ze verbanden legt met emoties, vergankelijkheid, troost etc. 

Naast o.a. festivals als Oerol, Holland Festival en theaterfestival Boulevard werkte zij ook 10 jaar in opdracht van North Sea Jazz Art en maakte live on stage impressies van de artiesten. In de foyer zijn een aantal muziek-impressies te zien die zij op de iPad maakte. Andere werken die aan de muur hangen zijn geïnspireerd op haar getekende reportages.

U treft HIER meer informatie over Guusje Kaayk en haar werk.

Openingstijden
De expositie is tot 8 november gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het theater: Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling. Loop gerust binnen bij Junushoff!