Rayen Panday

Karma
wo 27 nov ’24 20:15
wo 27 nov ’24
20:15
  • wo 27 nov ’24
    20:15
    Grote Zaal

Verhalen, comedy, actualiteit, muziek en waarschijnlijk geen dans.

Rayen Panday schopte het in de ruim vijftien jaar dat hij op het podium staat tot de cabarettop. Is dat karma? Het woord karma verwijst van oorsprong naar het verrichten van daden, niet naar de gevolgen daarvan. Het betekent letterlijk ‘handeling’ en kent geen goed of kwaad… Toch is ‘je verdiende loon krijgen’ iets wat we altijd bij een ander gebruiken, maar vrijwel nooit bij onszelf. Karma kennen we toe aan ‘het universum’, terwijl we zelf beslissen waar en wanneer het moet gebeuren. En vooral bij wie. Maar goed, we dwalen af, laten we ons vooral focussen op de nieuwe voorstelling van Rayen. ‘Karma’ zit namelijk vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt een beetje van je karma af.  


Genomineerd voor de Poelifinario Entertainment!

Uit het juryrapport: 
De charismatische Rayen Panday sluit gemakkelijk vriendschap met de zaal, is een grootmeester in publieksinteractie en levert al jaren komische shows van hoog en consistent niveau. Mooi daarbij is dat deze zeer grappige cabaretier zichzelf met elk programma blijft ontwikkelen. Ten opzichte van zijn eerdere shows is Karma persoonlijker en volwassener met een sterke doorlopende lijn. Hij werkt toe naar een liefdevol en gemeend eerbetoon aan zijn vorig jaar plotseling overleden regisseur Wimie Wilhelm. Hij laat zichzelf daarmee meer dan ooit echt zien op het podium.

 

Credits

tekst en spel: Rayen Panday | regie (postuum): Wimie Wilhelm | regieadvies: Martijn Bouwman, Peter Heerschop en Eveline Mol | muziekadvies: Rutger de Bekker (compositie) en Johan Hoogeboom (tekst) | decor- en lichtontwerp: Wannes van der Veer

foto: Jurriaan Hoefsmit & Arie Koomen