Jim Deddes

DE JOARDY SHOW
do 5 jun ’25 20:15
do 5 jun ’25
20:15
  • do 5 jun ’25
    20:15
    Grote Zaal

Theatershow waarin het Joardy-universum van het YouTube-fenomeen tot leven komt.

Jim Deddes kennen we vooral van ‘Joardy Season’, de webserie die hij maakt met regisseur Jan Hulst en waarmee het duo in 2019 de Zilveren Nipkowschijf won. Voor wie het niet kent: denk aan Jiskefet 2.0. “Je kunt veel theorieën op de humor van ‘Joardy’ loslaten in een poging de genialiteit ervan te duiden. Gewoon kijken werkt sneller. En hoe vaker je het ziet, hoe leuker het wordt”, schreef de Nipkow-jury. 

In deze sketchvolle theatershow brengen Jim Deddes en Oscar Aerts (GTST en Costa!), onder regie van Jan Hulst, het volledige JOARDY-universum tot leven. Een avond met Harco, Brian Rompoe, Halleke, ongefilterd privémateriaal, nieuwe sketches en eigenaardigheden. Wees er snel bij want ‘DE JOARDY SHOW’ gaat ziekelijk hard!  

Juryrapport Nipkowschijf:
“Je kunt veel theorieën op de humor van JOARDY loslaten in een poging de genialiteit ervan te duiden. Gewoon kijken werkt sneller. En hoe vaker je het ziet, hoe leuker het wordt.”

'Jim Deddes steelt ook in het theater de show als Harco en Brian Rompoe'

Theaterkrant

In de pers

de Volkskrant
★★★☆☆
'Deddes overtuigt al snel van het feit dat hij het ook solo prima had afgekund, transformerend in alweer een ander personage, heerlijke telefoontjes plegend met onder anderen de NS-klantenservice en een vuurwerkwinkel. Er is niks mis met Aerts’ spel of hun samenspel, maar met behulp van geluidsfragmenten en het ledscherm (het enige decorstuk) had Deddes zijn eigen veelzijdige tegenspeler kunnen zijn in een ultieme meta-Joardy.' Gidi Heesakkers
NRC
★★★☆☆
'Net als de oorspronkelijke online variant zijn veel van de losse sketches van De Joardy Show gerust droogkloterij van de hoogste plank te noemen, inclusief snelle internethumor die knap naar het theater is vertaald. Anders dan op het YouTube-kanaal is doorklikken er alleen niet bij. Dat betekent dat je ook door sketches heen moet die net wat minder te bieden hebben: sketches waarin de droge humor repetitief begint aan te doen, of net niet lekker is uitgewerkt.' Amber Wiznitzer 

Credits

tekst: Jim Deddes en Jan Hulst | regie: Jan Hulst | met: Jim Deddes en Oscar Aerts | muziek: Nick Putman

foto: Ashley Röttjers